اعلامیه رسانه‌ای کمیتۀ مصؤنیت خبرنگان افغان به مناسبت روز جهانی ختم معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران

11 عقرب 1402

کابل، افغانستان

کمیتۀ مصؤنیت خبرنگاران افغان در بزرگداشت از روز جهانی ختم معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران که در دوم نوامبر تجلیل می شود، به سازمان‌های ملی و بین المللی حامی رسانه‌ها و سایر سازمان‌ها، می پیوندد.

دوم نوامبر روز جهانی ختم معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران طی قطعنامۀ شماره ۶۸/۱۶۳ در مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۳ تصویب گردید.

از آنجایی که خبرنگاران نقش مهمی دارند در گزارش‌دهی حقایق و ایجاد یک جامعۀ عادلانه، شفاف و پاسخگو، معافیت از مجازات جرایمی که علیه خبرنگاران اتفاق می‌افتد تاثیرات مخرب بر روند اطلاع رسانی و آگاهی‌دهی به شهروندان از حقایق و مباحث سازنده بر جای می‌گذارد.

در جریان سال گذشته، کشور شاهد قضایای متعدد خشونت علیه خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای بود که عاملین آن شناسایی نشده و مورد پیگرد قرار نگرفتند. کمیتۀ مصؤنیت خبرنگاران افغان بدین باور است که رسیدگی به قضایای خشونت علیه خبرنگاران و مورد پیگرد قرار دادن عاملین آن می‌تواند از یک سو، میزان خشونت علیه خبرنگاران را کاهش داده و از سوی سبب می‌شود که خبرنگاران در فضای مطمین‌تر به کار خبرنگاری بپردازند.

کمیتۀ مصؤنیت خبرنگاران افغان از حکومت سرپرست می‌خواهد تا در زمینۀ تأمین امنیت و مصؤنیت خبرنگارن اقدامات لازم را روی دست بگیرد. افزون بر این، کمیتۀ مصؤنیت خبرنگاران افغان خواهان رسیدگی به قضایای خبرنگاران و رسانه‌ها بر اساس احکام قانون رسانه‌های همگانی است.

کمیتۀ مصؤنیت خبرنگاران افغان در راستای فراهم‌سازی فضای مصؤن برای خبرنگارن و کارکنان رسانه‌ای در کشور، پیوسته تلاش کرده است.