اعلامیه رسانه‌یی کمیته مصؤنیت خبرنگاران افغان در پیوند به روز جهانی رادیو

24 دلو 1400

یک‌شنبه، ۲۴ دلو ۱۴۰۰


کابل، افغانستان:


سیزدهم فبروری روز جهانی رادیو استوبا گذشت کم و بیش یک قرن از ایجاد رادیو، مردم در گوشه‌های مختلف جهان هنوز هم به رادیو گوش میدهند.


یونسکو یا سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحدامسال از رادیو ها خواسته است که از روز جهانی رادیو با این سه هدف تجلیل کنند، تولید محتوای با کیفیت و مستقل، توجه به مخاطبان و کسب اطمینان در مورد موجودیت فضای رقابتی.


بر بنیاد آمار های کمیته مصؤنیت خبرنگاران افغان، پیش از حاکم شدن نظام فعلی، بیش از ۳۲۰رادیو در این کشور فعالیت داشتند. اکثر این رسانه ها برنامه‌های متنوع خبری، معلوماتی و تفریحی پخش می‌کردند.


اما بر اساس آمار های جدید کمیته مصؤنیت، پس از تحولات اخیر سیاسی، تعداد رسانه های شنیداری فعال در افغانستان به ۲۰۰ کاهش یافته است.


در طول سال های پسین، رسانه های شنیداری با مشکلات مالی و اقتصادی فراوانی مواجه بوده اند. اکنون با روی کار آمدن حکومت جدید، مشکلات اقتصادی رسانه های شنیداری افزایش یافته است و آنان از مسؤولین خواهان همکاری در این مورد استند.


در کنار مشکلات مالی، رسانه های شنیداری با جریمه های مالیاتی، جواز فریکونسی، و جواز تجارتی مواجه اند.


درخواست کمیته مصؤنیت خبرنگاران افغان از حکومت افغانستان این است تا جریمه های یاد شده برای رسانه های شنیداری معاف شود و در قسمت مشکلات مالی با آن ها هم‌کاری صورت گیرد.


بعضی رسانه ها در حدی با مشکلات مالی رو به رو استند که حتا در پرداخت حقوق کارمندان خود با مشکلات مواجه اند و در صورت معاف نشدن این جریمه ها و حمایت های لازم، اکثر رسانه ها به خطر سقوط مواجه خواهند شد.


با این حال، وضعیت رسانه های شنیداری در چندین ولایت رو به بهبود است و چندین رادیوی جدید پس از سقوط نظام پیشین به فعالیت آغاز کرده اند.